Aktuellt

Öppettider t o m 7/6: fre-sön kl 12-16

Öppettider fr o m 11/6: tors-sön kl 12-16

Glacerian öppen lör & sön 12-16

 

Vad vi gör hemma hos Esters för att minska risken för smittspridning av Coronaviruset

NYTT PÅ ESTERS FÖR ATT DITT BESÖK SKALL VARA SÅ SÄKERT SOM MÖJLIGT:
1. När du kommer in i hallen till cafeet ber vi dig ta en rund, spritad nummerbricka och sätter dig vid ett bord och när din bricka blinkar och piper är det din tur att gå till kassan.BARA ETT SÄLLSKAP I TAGET I KASSAN MAO. INGA KÖER. Du beställer och får med dig ditt fika som du kan välja att äta inne vid något av våra bord eller på vår uteservering. Om du beställt lunch serverar vi det vid ditt bord.
2. Om du köper något i butiken gäller samma, om kö i kassan får du en rund bricka som piper det är,din tur att gå i kassan.,bara fortsätta att titta lite i butiken eller sätta sig vid ett ledigt bord inne eller ute.
3. Växter och loppissaker samt fröer betalas enklast ute hos LG som kommer stå en bit från växttältet. Om det är någon före,dig i kassan ber vi dig ta en liten tur i trädgården tills det blir ledigt
4.Vi fortsätter ha handsprit som ni kunder kan använda direkt innanför dörren i första fikarummet och på toaletten.
5. Vi spritar alla bord inne och stolsryggar efter varje kund
6.Vi spritar kortapparaten efter alla köp.
7. Alla kunder som köper kaffe/te får en egen kanna samt egen kanna med mjölk samt socker och bestick,,servett och vattenkaraff individuellt i kassan
8. Vi har tagit bort en del bord och stolar inne för,att göra det luftigare samt ökat antalet bord ute.
Naturligtvis får ingen jobba som inte är frisk och vår personal tvättar/spritar sina hander mellan varje kund i kassan.

Afternoon tea

Vi  servera Afternoon Tea  lördagar & söndagar och fortsätter fram till midsommar. Man kan boka Afternoon Tea från kl 14.30 - kl. 16.00,  .Pris:325 kr per person Går även att få som Take Away. Bokning senast 1 dag innan.

Bokning senast fredag lunch. Boka gärna tidigare för att vara söker på plats eftersom det är mycket begränsat med platser.

Allergier/intoleranser/vegetariskt: Vi kan erbjuda ett alternativ bakat utan gluten och nöt/mandel men i en miljö där det finns dessa allergener. Vi kan även erbjuda ett vegetariskt alternativ som innehåller ägg och mjölkprodukter. Vi har inget alternativ för barn men de är varmt välkomna att sitta med och välja någon smörgås och bakelse från vårt vanliga sortiment.

Avbokningar senare än 1 dygn innan datumet för Er bokning debiteras med 165 kr per person

 

Lunch

Just nu erbjuder vi vår goda Pulled Pork burgare som enklare lunchalternativ förutom Pink Weekend menyn. Den är gjord på svensk fläskkarre och serveras med barbequesås, grönsallad, hemgjord coleslaw, picklad lök och lövtunna chips. Pris 125 kr. INGEN PULLED PORK PÅ MORS DAG.

Vill du boka bord/ bli kontaktad av oss?

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Esters cafe, Ed, Hagalund, 661 96 Långserud

Tel. 0533 502 45

Fika

Massor av härliga bakverk och matiga smörgåsar alla dagar vi har öppet. Ingen bordsbokning, bara att komma och sätta sig inne eller ute i vår uteservering.

Växtförsäljning

Full fart i våra växttält! Massor av härliga perenner, ettåriga växter, börplantor, mm,   För att minska köbildning inne  har vi nu en egen  kassa nere vid tälten. För aktuella erbjudande och bilder besök gärna vår instagram eller facebooksida!

Esters Glaceria

Nu har Esters Glaceria öppnat för säsongen och har öppet lördagar och söndagar kl 12-16. Vi har en begränsad vårmeny nu som består av ett antal härliga muggglasar, Estersklasiker och mjukglass m olika smaker.

Inredning

Vår inredningsbutik på övervåningen är proppfull med härliga, vårliga inredningsdetaljer, scarfs, sommarhattar, smycken mm.

Esters fröer

Längtar Du efter vår?

Fröförsäljningen i full gång i vårt gårdshus. Där finner du även praktiska och fina trädgårdstillbehör.Du vet väl att du kan köpa roliga fröer från Esters även när vi har stängt`Det är bara att klicka på bilden så kommer du direkt till Esters fröers webbutik! Välkommen in på ett besök och se alla nyheter och reafröer!

Loppis

Loppisen ör öppen samma dagar och tider som cafeet! Vi fyller på kontinuerligt med  härligt porslin, vintagekläder och udda inredningsdetaljer som kan göra ditt hem sådär extra personligt!

Se vad som händer hemma hos Esters, följ oss på sociala medier!

Hemma hos Esters

Rubrik