Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

P g a många besökare just nu har vi tyvärr inte möjlighet att förboka bord för tillfället.

Väntetider för glass kan vara 40-50 min mitt på dagen då det är mest besökare.

Sommaröppettider för hela Esters, inkl glacerian:

1/7-12/7 onsdag-söndag  kl 12-16

15/7 - 9/8 onsdag-söndag kl 12-17

13/8-30/8 torsdag- söndag kl 12-16

Observera att sista beställning av glass är kl 15.30 eftersom Esters stänger kl 16.

 

Vad vi gör hemma hos Esters för att minska risken för smittspridning av Coronaviruset

NYTT PÅ ESTERS FÖR ATT DITT BESÖK SKALL VARA SÅ SÄKERT SOM MÖJLIGT:
1. När du kommertill Esters, ta en ta en rund, spritad nummerbricka som finns utanför och sätt dig vid ett bord och när din bricka blinkar och piper är det din tur att gå till kassan.BARA ETT SÄLLSKAP I TAGET I KASSAN MAO. INGA KÖER. Du beställer och får med dig ditt fika som du kan välja att äta inne vid något av våra bord eller på vår uteservering. Om du beställt lunch serverar vi det vid ditt bord.
2. Om du köper något i butiken gäller samma, om kö i kassan får du en rund bricka som piper det är,din tur att gå i kassan.,bara fortsätta att titta lite i butiken eller sätta sig vid ett ledigt bord inne eller ute.
3. Glacerian har ett eget kösystem, lika som det som används i cafeet, utanför glacerian.
4.Vi fortsätter ha handsprit som ni kunder kan använda direkt innanför dörren i första fikarummet och på toaletten.
5.Vi spritar kortapparaten efter alla köp.
6. Alla kunder som köper te får en egen kanna samt socker och bestick,,servett individuellt i kassan. Vi har 2 kaffestationer,  en inomhus och en i trädgården där det står handsprit bredvid så man kan sprita sina händr innan/efter man tagit kaffe.
7. Vi har tagit bort en del bord och stolar inne för,att göra det luftigare samt ökat antalet bord ute.
Naturligtvis får ingen jobba som inte är frisk och vår personal tvättar/spritar sina hander mellan varje kund i kassan.

Esters sommarlunch, serveras  kl 12-14:

Caesarsallad med svensk kycklingfile,svenskt bacon, romansallad,körsbärstomater, caeardressing. parmesan och brödkrutonger, 139 kr

Pulled Porkburgare gjord på svensk fläskkarre med hickorybarbequesås, coleslaw, picklad lök och lövtunna lantchips,.vattenmelon, 139 kr

Barnmeny: Plättar med jordgubbssylt och vispgrädde, 60 kr

Esters cafe, Ed, Hagalund, 661 96 Långserud

Tel. 0533 502 45

Se vad som händer hemma hos Esters, följ oss på sociala medier!

Fika

Massor av härliga bakverk och matiga smörgåsar alla dagar vi har öppet. Ingen bordsbokning, bara att komma och sätta sig inne eller ute i vår uteservering.

Växtförsäljning

Full fart i våra växttält! Massor av härliga perenner, ettåriga växter, börplantor, mm,   För att minska köbildning inne  har vi nu en egen  kassa nere vid tälten. För aktuella erbjudande och bilder besök gärna vår instagram eller facebooksida!

Esters Glaceria

Nu har Esters Glaceria öppnat för säsongen och har samma öppettider som cafeet. Vi har en begränsad vårmeny nu som består av ett antal härliga muggglasar, Estersklasiker och mjukglass m olika smaker. PREMIÄR PÅ MIDSOMMARDAGEN FÖR VÅR STORA SOMMARMENY MED MASSOR AV NYHETER  både mugglasar och andra! OBSERVERA ATT SISTA BESTÄLLNING AV GLASS ÄR KL 15.30 EFTERSOM ESTERS STÄNGER KL 16.

Inredning

Vår inredningsbutik på övervåningen är proppfull med härliga, vårliga inredningsdetaljer, scarfs, sommarhattar, smycken mm.

Esters fröer

Fröförsäljningen i full gång i vårt gårdshus. Där finner du även praktiska och fina trädgårdstillbehör.Välkommen in på ett besök och se alla nyheter och reafröer!

Loppis

Loppisen ör öppen samma dagar och tider som cafeet! Vi fyller på kontinuerligt med  härligt porslin, vintagekläder och udda inredningsdetaljer som kan göra ditt hem sådär extra personligt!

Hemma hos Esters