Hemma hos Esters

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

NU har vi öppnat för säsongen!

 

Öppettider april:

Öppet fredag-söndag kl 12-16

Extraöppet påsk:

Skärtorsdag cafeet kl 12-16, växtavdelningen öppen till kl 18

Långfredag, påskdagen, annandag påsk hela Esters öppet kl 12-16

STÄNGT PÅSKAFTON

Vi återkommer med öppettider i maj och framåt!

Aktuellt

Vad vi gör hemma hos Esters för att minska risken för smittspridning av Coronaviruset

NYTT PÅ ESTERS FÖR ATT DITT BESÖK SKALL VARA SÅ SÄKERT SOM MÖJLIGT:
1. När du kommer in i hallen till cafeet möter en av oss dig om det redan är någon i kassan, ger dig en rund bricka med nummer, visar dig till ett bord och när din bricka blinkar och piper är det din tur att gå till kassan.BARA ETT SÄLLSKAP I TAGET I KASSAN MAO. INGA KÖER. Du beställer och får med dig ditt fika som du kan välja att äta inne vid något av våra bord eller på vår uteservering. Om du beställt lunch serverar vi det vid ditt bord.
2. Om du köper något i butiken gäller samma, om kö i kassan får du en rund bricka som piper det är,din tur att gå i kassan.,bara fortsätta att titta lite i butiken eller sätta sig vid ett ledigt bord inne eller ute.
3. Växter och loppissaker samt fröer betalas enklast ute hos LG som kommer stå en bit från växttältet. Om det är någon före,dig i kassan ber vi dig ta en liten tur i trädgården tills det blir ledigt
4.Vi fortsätter ha handsprit som ni kunder kan använda direkt innanför dörren i första fikarummet och på toaletten.
5. Vi spritar alla bord inne och stolsryggar efter varje kund
6.Vi spritar kortapparaten efter alla köp.
7. Alla kunder som köper kaffe/te får en egen kanna samt egen kanna med mjölk samt socker och bestick,,servett och vattenkaraff individuellt i kassan
8. Vi har tagit bort en del bord och stolar inne för,att göra det luftigare samt ökat antalet bord ute.
Naturligtvis får ingen jobba som inte är frisk och vår personal tvättar/spritar sina hander mellan varje kund i kassan.

Påsk hemma hos Esters 2020

Påskextra hemma hos Esters:

Växtavdelningen XTRAÖPPEN TILL KL 18 PÅ SKÄRTORSDAGEN så alla skall hinna köpa härliga snittblommor, penseer, mm och göra fint hemma! Se vår Fb sida och instagram för sortiment

Påsklunch: serveras kl 12-14 skärtorsdag,långfredag, påskdagen och annandagpåsk Välj mellan varmrökt lax med romsås och eller svensk fläskfile med bearnaisesås, båda serveras med färskpotatis och grönsallad. 155 kr per person. Förboka gärna för att vara säker på plats.

Påskafternoon Tea: Serveras alla dagar vi har öppet i påsk förutom skärtorsdagen kl 14.30-16. Kan även beställas som Take Away: 1 stor croissant med varmrökt laxröra, 1 scones med jordgubbssylt och vispgrädde,1 påskbakelse och en makron, kaffe/te. 250 kr per person. Vid Take Away får man även med Esters Blandning löste.

STOR PERENNPREMIÄR! På skärtorsdagen börjar vi sälja härliga värmlandsodlade perenner från Engströms handelsträdgård utanför Kristinehamn. Odlade utomhus, bara att gräva ned i rabatten med en gång! Erbjudande under påsk: Köp fem betala för 4, vi bjuder på den billigaste. Ca 40 olika sorter, bl a pioner.

Pink Weekend

NYHET PINK WEEKEND!

För dig som vill sätta en liten guldkant på fredagens-, lördagens- eller söndagenslunch! Serveras från kl 12-14.

Meny: 

1 glas rosa bubble (alkoholfritt)

1 bakpotatis med hemgjord skagenröra, grönsallad med avocado & picklad lök

Kffe/te med minipecannötkolapaj och vispgrädde

155 kr per person. Behöver inte förbokas men vi rekommenderar det eftersom det finn ett begrönsat antal varje dag!

Afternoon tea

Vi  servera Afternoon Tea  lördagar & söndagar och fortsätter fram till midsommar. Man kan boka Afternoon Tea från kl 14.30 - kl. 16.00,  .Pris:325 kr per person

Bokning senast fredag lunch. Boka gärna tidigare för att vara söker på plats eftersom det är mycket begränsat med platser.

Allergier/intoleranser/vegetariskt: Vi kan erbjuda ett alternativ bakat utan gluten och nöt/mandel men i en miljö där det finns dessa allergener. Vi kan även erbjuda ett vegetariskt alternativ som innehåller ägg och mjölkprodukter. Vi har inget alternativ för barn men de är varmt välkomna att sitta med och välja någon smörgås och bakelse från vårt vanliga sortiment.

Avbokningar senare än 1 dygn innan datumet för Er bokning debiteras med 165 kr per person

 

Lunch

Just nu erbjuder vi vår goda Pulled Pork burgare som enklare lunchalternativ förutom Pink Weekend menyn. Den är gjord på svensk fläskkarre och serveras med barbequesås, grönsallad, hemgjord coleslaw, picklad lök och lövtunna chips. Pris 125 kr.

Vill du boka bord/ bli kontaktad av oss?

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Esters cafe, Ed, Hagalund, 661 96 Långserud

Tel. 0533 502 45

Fika

Massor av härliga bakverk och matiga smörgåsar alla dagar vi har öppet. Ingen bordsbokning, bara att komma och sätta sig inne eller ute i vår uteservering.

Växtförsäljning

Full fart i våra växttält! Massor av härliga svenskodlade penseer, lökväxter, primulor, bellis, mm.mm. För att minska köbildning har vi nu en kassa nere vid tälten. För aktuella erbjudande och bilder besök gärna vår instagram eller facebooksida!

Inredning

Vår inredningsbutik på övervåningen är proppfull med härliga, vårliga inredningsdetaljer, scarfs, sommarhattar, smycken mm. Påskrean pågår just nu för full med 30¤ på allt påskpynt!

Esters fröer

Längtar Du efter vår?

Fröförsäljningen i full gång i vårt gårdshus. Där finner du även praktiska och fina trädgårdstillbehör.Du vet väl att du kan köpa roliga fröer från Esters även när vi har stängt`Det är bara att klicka på bilden så kommer du direkt till Esters fröers webbutik! Välkommen in på ett besök och se alla nyheter och reafröer!

Loppis

Loppisen ör öppen samma dagar och tider som cafeet! Vi fyller på kontinuerligt med  härligt porslin, vintagekläder och udda inredningsdetaljer som kan göra ditt hem sådär extra personligt!

Se vad som händer hemma hos Esters, följ oss på sociala medier!